1.500 de oameni evacuaţi din cauza incendiilor în Almeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1.500 de oameni evacuaţi din cauza incendiilor în Almeria
1.500 de oameni evacuaţi din cauza incendiilor în Almeria

Câteva focare de incendiu au izbucnit în mai multe localităţi din provincia andaluză Almeria. 1.500 de persoane au fost evacuate din faţa flăcărilor care se extindeau cu repeziciune în parcul natural Sierra Cabrera, informează agenţia de presă spaniolă Efe. Nu s-au înregistrat răniţi, dar au fost arse câteva case.

Aproximativ 500 de persoane au încercat să stingă incendiul pe parcusrul nopţii. Rafelele de vânt care înregistrează o viteză de 80 km/oră îngreunează munca echipajelor de pompieri.

Persoanele evacuate au fost transportate în adăposturi provizorii, unde primesc îngrijiri medicale din partea voluntarilor Crucii Roşii, personalului din primării, agenţii de poliţie şi protecţie civilă.

Efective ale gărzii civile, poliţiei locale, Crucii Roşii, de la urgenţe, pompieri încearcă să stingă incendiile. Echipa este compusă din 200 de specialişti în stingerea incendiilor, unităţi mobile de meteorologie şi transmisii, 12 vehicule de pompieri, un avion de coordonare şi supraveghere, cinci elicoptere şi trei avioane de mărfuri.

 În Catalonia, pompierii au reuşit să frâneze rapiditatea cu care se extindea incendiul din Tarragona, care a distrus 1.100 de hectare, deşi acesta nu este încă ţinut sub control. Tot aici, un juriu de primă instanţă şi instrucţie a început ancheta referitoare la condiţiile în care şi-au pierdut viaţa patru pompieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite