Craiova: Alina, prima zi la şcoala de croitorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Alina, prima zi la şcoala de croitorie
Craiova: Alina, prima zi la şcoala de croitorie

Alina Vieru, copila de 14 ani care s-a lăsat de şcoală din cauza sărăciei, a mers miercuri la liceu pentru prima dată.

 Mama adolescentei, care marţi a spus că fata ei a fugit de acasă, a venit cu Alina în prima ei zi de şcoală la Grupul Şcolar „Anghel Saligny” din Craiova. Apropiaţii din satul Palilula susţin că părinţii fetei au fost convinşi de autorităţile locale să-şi lase copila la şcoală, în caz contrar ei rămânând fără ajutorul social primit de la primărie.

Alina a fost emoţionată. „Aproape că nu-mi vine să cred că am ajuns aici. Nu am cuvinte să vă spun ce bucurie simt acum, când sunt şi eu în rândul celorlalţi copii”, a spus adolescenta înainte de a intra în sala unde colegii săi din clasa a IX-a B participau la ora de fizică.

Alina stă acum în prima bancă. Alături de colegii săi, va învăţa în următorii patru ani să croiască haine şi să facă pantofi. „Mi-a plăcut mult liceul pentru că e curat şi îngrijit şi colegii mi s-au părut foarte de treabă. Deja m-am împrietenit cu o fată”, a povestit fata la sfârşitul primei zile de liceu.

 Atât directorul şcolii unde Alina a absolvit gimnaziul, Dorin Pascu, cât şi directorul de la „Anghel Saligny“, Anghel Petrescu, au spus ieri că vor face tot ce pot ca fata să-şi continue studiile „Mi se pare un lucru extraordinar că aţi reuşit să o readuceţi la şcoală. Citisem povestea ei şi despre faptul că mulţi oameni de bine vor să ajute, dar nu credeam că a fost repartizată tocmai la liceul nostru. Vom discuta în Consiliul de Administraţie pentru a vedea cum putem să o ajutăm”, a declarat ieri Anghel Petrescu.

În zilele următoare, fetiţa va primi haine, încălţăminte, rechizite şi manuale de la cititori ai ziarului „Adevărul” care au fost sensibilizaţi de povestea copilei. În plus, fetiţa ar putea beneficia de o bursă promisă de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite