Alimente de la UE pentru agricultori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele nevoiaşe vor primi ajutoare, constând în produse alimentare, din partea Uniunii Europene. Astfel, pensionarii din agricultură, familiile cu un venit minim garantat sau

Persoanele nevoiaşe vor primi ajutoare, constând în produse alimentare, din partea Uniunii Europene.

Astfel, pensionarii din agricultură, familiile cu un venit minim garantat sau persoanele asistate vor primi produse alimentare - zahăr şi făină - din stocurile de intervenţie comunitară, protrivit şefului de serviciu al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Nicolae Sterghiu.

"În acest moment există un stoc de intervenţie al Uniunii Europene de o sută de mii de tone de grâu în Ungaria, care va fi transformat în făină", adaugă acesta. Produsele vor reprezenta echivalentul a 17 milioane de euro, asiguraţi de Fondul European de Garantare Agricolă, şi vor fi distribuite după 1 august.

Persoanele care vor beneficia de acest ajutor vor fi identificate în urma protocolului încheiat între Ministerul Agriculturii şi Ministerul Muncii, iar depozitarea şi distribuirea alimentelor vor fi asigurate de o organizaţie neguvernamentală, aleasă în urma unor licitaţii.

De asemenea, experţii francezi vor veni în România şi vor acorda consultanţă în privinţa plăţilor directe, a mecanismelor de piaţă, a acordării ajutoarelor pentru persoanele nevoiaşe şi în problema stocurilor alimentare. Experienţa românilor va fi şi ea folosită în Franţa, pentru că angajaţii APIA vor fi şi ei trimişi într-un schimb de experienţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite