Ban Ki-moon: "Alimentaţia reprezintă un drept de bază"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că planeta are destulă mâncare, există peste un miliard de oameni care suferă de foame, iar alimentaţia este un drept de bază, a declarat secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, luni, la deschiderea summitului FAO organizat la Roma, în prezenţa a aproximativ 60 de lideri internaţionali, notează AP.

Lumea are destulă mâncare. Cu toate acestea, astăzi, în lume peste 1 miliard de oameni sunt înfometaţi. Acest lucru este inacceptabil. Alimentaţia reprezintă un drept de bază. Criza alimentară din prezent trebuie să ne pună în alertă pentru mâine. Până în 2050 planeta ar putea adăposti 9,1 miliarde de persoane, a avertizat Ban Ki-moon, în cadrul summitului de la Roma.

Trebuie să efectuăm schimbări semnificative pentru a ne putea hrăni şi în special pentru a-i proteja pe cei mai săraci şi pe cei vulnerabili, a explicat el, subliniind că pentru a hrăni peste 9 miliarde de fiinţe umane va fi nevoie de o creştere a producţiei alimentare cu 70 %.

Mai citiţi şi:


Cu doar trei săptămâni înainte de summitul mondial dedicat climatului de la Copenhaga, Ban a afirmat că nu poate exista o securitate alimentară fără o securitate climatică.

Summitul a fost deschis de directorul general al FAO, senegalezul Jacques Diouf, îmbrăcat printr-un scurt discurs în care a calificat această întâlnire drept "capitală" datorită "prezenţei a numeroşi şefi de stat sau de guvern".

Cu excepţia Papei Benedict al XVI-lea, lideri veniţi în principal din Africa, Asia şi America Latină au răspuns invitaţiei lansate de Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură, cu sediul la Roma.

Dintre marile ţări industrializate din G8, numai Italia este reprezentată de şeful guvernului, Silvio Berlusconi, care scapă astfel de redeschiderea unui proces programată în aceeaşi zi la Milano.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite