Alexandra Dulgheru, victorioasă la Varşovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ea a câştigat în premieră un turneu din circuitul WTA.Pentru acest succes, Alexandra a primit un cec în valoare de 98.500 de dolari, 470 de puncte WTA şi va intra între cele mai bune 100 de jucătoare din lume.

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, numărul 201 WTA, a câştigat, ieri, turneul de la Varşovia, dotat cu premii în valoare de 600.000 de dolari.

Citiţi şi:

Dulgheru a cucerit al doilea titlu din cariera ei!


Ea a învins-o în finală, scor 7-6, 3-6, 6-0, pe sportiva ucraineană Alona Bondarenko (39 WTA), a opta favorită a competiţiei.

Aceasta este cea mai bună performanţă din cariera jucătoarei române în vârstă de aproape 20 de ani, care la Varşovia a disputat prima sa finală din circuitul WTA.

Datorită acestei performanţe, Dulgheru a obţinut  470 de puncte WTA, un cec în valoare de 98.500 de dolari şi va avansa între cele mai bune 100 de jucătoare din lume. De altfel, câştigul de la acest turneu este, pentru Alexandra, mai mare decât veniturile obţinute anterior în întreaga carieră, 48.836 de dolari.

A pierdut avionul de Varşovia

Succesul Alexandrei la turneul de la Varşovia a început în urmă cu opt zile. Ea a fost pe punctul de a nu mai participa la această competiţie, deoarece a pierdut avionul spre Polonia. Sportiva română a avut noroc însă cu ploaia de la Varşovia, care a provocat întârzieri în programul calificărilor.

Astfel, primul ei meci din calificări a fost amânat cu o zi. După trei meciuri de calificări, ea a reuşit, în premieră, să pătrundă pe tabloul principal al unui turneu WTA. Apoi, până în finală, a trecut de Agnes Szatmari (333 WTA), Sara Errani (44 WTA), Galina Voskoboeva (95 WTA) şi Daniela Hantuchova (36 WTA).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite