Cluj: Alex a murit înecat [UPDATE VIDEO]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Vasile Pop a declarat pentru Adevărul că în bazin se aflau opt copii şi că mai mulţi dintre aceştia i-au atras atenţia că Alex pluteşte deasupra apei. Băiatul de şase ani a decedat aseară în timp ce participa la un curs de iniţiere în înot la Bazinul Olimpic din Cluj-Napoca.

UPDATE 2 Deşi rezultatele oficiale ale Institutului de Medicină Legală (IML) Cluj vor fi gata în 30 de zile, surse din cadrul instituţiei ne-au declarat că pe certificatul medico-legal eliberat părinţilor era trecută cauza morţii „asfixie mecanică prin înec”, ceea ce conduce spre o responsabilitate a antrenorului. Potrivit aceleiaşi surse, tatăl băiatului ar fi declarat supărat, la ridicarea certificatului, că intenţionează să facă plângere penală faţă de instructor.

Citeşte şi

Copil înecat în Bazinul Olimpic

UPDATE Vasile Pop, instructorul care se ocupa de cei opt copii care erau la cursurile de iniţiere în înot la Bazinul Olimpic al UTCN susţine că Alex, copilul care s-a înecat ieri ştia să înoate şi că mai mulţi copiii care se aflau în bazin i-au semnalat faptul că micuţul plutea la suprafaţa apei. În sală se mai afla şi fiul acestuia, Andrei Pop, şi el instructor în cadrul complexului.

„Cursul a început la ora 18.00, iar după 50 de minute mai mulţi copii care erau în bazin mi-au atras atenţia că Alex pluteşte la suprafaţa apei. I-am făcut respiraţie gură la gură, am încercat să îl salvez”, a declarat Vasile Pop. Acesta a precizat că un salvamar supraveghea activitatea, însă acesta se afla la bazinul mare, nu la cel pentru copii.

Vasile Pop a declarat că nu deţine o adeverinţă prin care se atestă că Alex ar fi fost apt pentru participarea la aceste cursuri: „Deobicei părinţii sunt cei care ne anunţă dacă copilul acestora suferă de vreo afecţiune. Ei sunt cei care ne spun, copilul meu are astm sau e sănătos”. În bazin se aflau joi seară, când a avut loc incidentul opt copii, capacitatea bazinului fiind de aproximativ 15 – 20 de persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Gina Pop, politiştii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a înecat copilul.

„Băiatul a decedat în jurul orei 22.30. Cercetările sunt în curs pentru a stabili circumstanţele în care au avut loc evenimentele”, a declarat Gina Pop, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj.

Băiatul de şase ani s-a înecat la Bazinul Olimpic din Cluj-Napoca aseară, în jurul orei 19.00. Patru echipaje SMURD s-au deplasat la faţa locului pentru a acorda primul-ajutor. Potrivit coordonatorului SMURD Cluj, Nicu Moldovan, medicii au făcut timp de o oră şi jumătate manevre de resuscitare a copilului, care se afla în stop cardio-respirator, acesta fiind transportat ulterior la Institutul Inimii, unde a decedat.

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/copil inec.flv iurl=/editor_files/Image/copil inec_mp43.jpg wmurl=/editor_files/Image/adev_tv.jpg width=450 height=400 loop=false play=false downloadable=true fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

   

image
image
image
image
image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite