Alertă în şcoli pentru prevenirea gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alertă în şcoli pentru prevenirea gripei porcine
Alertă în şcoli pentru prevenirea gripei porcine

Elevii olteni sunt controlaţi înaintea orelor, iar părinţii sunt informaţi la şedinţe

Virusul AH1N1 dă bătăi de cap şefilor unităţilor de învăţământ din judeţ, care au fost instruiţi să formeze comitete de prevenire, formate din medicii şcolari, asistenţii medicali, dar şi profesori. „Pentru început am constituit comitetul de prevenire a gripei porcine. Acesta este format din medic, asistent medical, profesor şi psiholog, care trebuie să creeze o bază de date cu ajutorul profesorului de serviciu. La începutul orelor se controlează starea de sănătate a elevilor. Dacă vreunul tuşeşte sau dă semne de boală se anunţă mai departe“, a explicat Carolina Guraliuc, directoarea Colegiului Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu.

Trei cazuri pot închide şcoala pentru şapte zile


În sălile de clasă sunt afişe cu simptomele, dar şi cu metodele de evitare a infecţiei cu noul virus gripal. „Am lipit în clase afişe, iar în perioada 15-30 septembrie organizăm şedinţe cu părinţii. Le-am recomandat deja acestora ca în cazul în care copiii lor dau semne că ar fi răciţi să nu-i oblige să vină la şcoală. Medicul şcolii a venit la fiecare şedinţă şi le-a explicat părinţilor tot ce trebuie să ştie“, a precizat Ştefan Urâtu, directorul Şcolii cu Clasele I-VIII Nr. 8, din Slatina.
Părinţii şi elevii apreciază iniţiativa şi speră să nu apară vreun caz de gripă porcină în şcoli. „E foarte bine să fie atent monitorizată treaba aceasta cu gripa porcină. Cu toţii credeam că am scăpat de ea, dar apar în continuare cazuri noi. Dacă se îmbolnăveşte vreun copil într-o şcoală, e grav. Trebuie să fim atenţi şi noi, părinţii, dar şi profesorii“, a spus Magda Pânzaru, de 39 de ani.
Elevii apreciază regulile de prevenire a gripei porcine. „În fiecare dimineaţă, la începutul orelor, vine un profesor şi ne întreabă dacă tuşim sau nu ne simţim bine. La început ne-am speriat că ne tot întrebau, dar ne-au explicat că e în legătură cu gripa porcină. E bine că se face aşa“, a spus Alin Marin, de 13 ani.
La apariţia a trei cazuri de gripă porcină într-o şcoală, aceasta se închide timp de 7 zile.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite