Aleea campionilor din Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medaliaţilor români de la Beijing le-au fost dedicate primele opt stele pe Aleea Succeselor din Parcul Herăstrău, realizată după modelul celebrei Walk of Fame din Hollywood. Alina Dumitru,

Medaliaţilor români de la Beijing le-au fost dedicate primele opt stele pe Aleea Succeselor din Parcul Herăstrău, realizată după modelul celebrei Walk of Fame din Hollywood.

Alina Dumitru, prima olimpică cu aur a României în Beijing, la judo, a fost cea care şi-a lăsat prima amprentă pe aleea din Herăstrău.

Micuţa gimnastă de 18 ani, Sandra Izbaşa, alături de canotoarele Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, au semnat de două ori pe acest drum omagial, pentru că au obţinut câte două medalii în cadrul Olimpiadei. 

Aleea Succeselor este deschisă, potrivit organizatorilor, tuturor românilor care obţin performanţe în plan internaţional în sport, muzică, film şi teatru. Printre invitaţi s-au numărat Elisabeta Lipă, Rică Răducanu, Monica Roşu şi Andreea Răducanu.

Ieri, au fost glorificaţi doar medaliaţii de la Beijing, dar, potrivit organizatorilor, nu este exclus să fie aşezate stele şi pentru câştigătorii altor competiţii. “Această alee începe de aici cu medaliaţii de la Jocurile Olimpice, iar toate gloriile mari au îmbrăţişat ideea. În funcţie de spaţiu vom pune stele şi pentru foştii campioni”, a explicat Laura Andrei, purtătorul de cuvânt al organizatorului Ursus.

Ordinea stelelor

Alina Dumitru (judo) aur
Mihai Covaliu  (sabie) bronz
Ana Maria Brânză (spadă) argint
Andrunache, Susanu, Burcică, Şerban, Barabás, Muşat, Papuc, Ignat şi Georgescu (canotaj, 8+1) bronz
Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu (canotaj, 2+1)  aur
Sandra Izbaşa, Andreea Acatrinei, Gabriela Drăgoi, Andreea Grigore, Steliana Nistor şi Anamaria Tămârjan (gimnastică) bronz
Sandra Izbaşa  (gimnastică) aur
Constantina Diţă Tomescu  (maraton) aur

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite