Psihiatru condamnat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul psihiatru şi profesorul universitar Liviu Stoica (foto) a fost condamnat marţi de Tribunalul Alba la patru ani închisoare cu executare pentru luare de mită.

El a fost prins în flagrant delict, în 19 aprilie 2007, în timp ce primea de la o femeie 1.000 de lei pentru a-i elibera o adeverinţă necesară întocmirii dosarului de pensionare pe caz de boală. Femeia avea probleme neurologice şi era îndreptăţită să primească pensie de boală, dar medicul i-a cerut bani.

L-a denunţat la procurori şi astfel a fost organizat flagrantul. Sentinţa Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia, iar apoi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Până la o sentinţă definitivă, medicul este liber.

Spune că a fost un împrumut

Dosarul a fost judecat peste doi ani de zile, în condiţiile în care o astfel de cauză se judecă de obicei într-o perioadă cuprinsă între 6 şi 10 luni. Inculpatul a reuşit să îl prelungească foarte mult, folosindu-se de abilităţile avocaţilor care l-au apărat, dar şi de neprezentarea la termenele de judecată. În februarie 2010, procurorii au solicitat arestarea preventivă a medicului, dar au fost refuzaţi de judecători.

În ultima parte a procesului a fost reprezentat în instanţă de avocatul Paula Iacob, cea care l-a apărat şi pe Nicu Ceauşescu. Avocatul a încercat să amâne sentinţa printr-o excepţie de neconstituţionalitate, dar solicitarea a fost respinsă de judecători.

Liviu Stoica a declarat că este nevinovat şi că va face recurs. „Procesul a pornit de la un contract de împrumut pe care l-am semnat cu o doamnă, care mi-a fost şi pacientă. Expertiza documentelor a fost în favoarea mea. Lucrurile s-au precipitat, consider că la mijloc sunt interese politice. A deranjat pe foarte multă lume că am candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba", a declarat medicul.

Liviu Stoica conduce Laboratorul de Sănătate Mintală al Spitalului Judeţean Alba. Reprezentanţii spitalului au afirmat că aşteaptă o decizie finală a judecătorilor pentru a decide măsurile pe care ar urma să le ia împotriva medicului.

„În momentul în care vom primi sentinţa, vom lua măsurile legale ce se impun", a spus Doru Drăgan, managerul spitalului. Medicul este şi profesor universitar în cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918" Alba Iulia. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite