Air France modifică Airbusurile A330

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ipoteza unui atentat împotriva zborului Air France 447 prăbuşit în Atlantic nu a fost exclusă, presa franceză menţionând că la bordul aeronavei s-ar fi aflat doi posibili terorişti. Pe lista pasagerilor figurau două persoane cunoscute pentru legăturile lor cu terorismul islamist, scrie „L’Express“.

Pe de altă parte, ieri, compania franceză de zbor le-a prezentat piloţilor săi un „calendar de înlocuire“ în doar câteva zile a unor sonde care permit controlul vitezei avionului, la aeronavele de cursă lungă A330 şi A340, în urma accidentului cursei Rio-Paris de săptămâna trecută.

Anunţul companiei a fost făcut la scurt timp după ce un sindicat al piloţilor Air France a îndemnat personalul tehnic de zbor să „refuze orice călătorie cu un A330-340 care nu are cel puţin două sonde Pitot modificate“.

Un număr semnificativ de incidente legate de instrumentele în cauză a fost semnalat în trecut pe avioanele Airbus A330 ale Air France, se arată într-o notă internă a companiei.

Între timp, forţa internaţională desfăşurată în Atlantic a anunţat că, până luni seară, fuseseră recuperate 24 de cadavre, dar şi coada avionului. Tot ieri, Interpolul a declarat că va coordona identificarea trupurilor neînsufleţite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite