Tot mai multe Airbusuri au probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria curselor aeriene care întâmpină diverse probleme pare să ia amploare, după ce la 1 iunie  avionul Airbus 330 al companiei Air France a sfârşit în mod tragic în apele Oceanului Atlantic, 228 de persoane pierzându-şi viaţa.

Ieri, un Airbus A320 cu 180 de norvegieni la bord a aterizat de urgenţă pe insula spaniolă Gran Canaria, după ce unul dintre reactoarele sale a luat foc. „A fost teribil, ieşeau flăcări din motor şi s-au auzit unele bubuituri“, a povestit unul dintre pasageri.

Turbulenţe în aceeaşi zonă

Marţi seară, un alt avion Airbus, aparţinând companiei chineze Air China, a aterizat pe aeroportul „Şeremetievo“ din Moscova, în urma unei defecţiuni la unul din motoare. Din fericire, niciunul dintre cei 155 de pasageri plecaţi de la Milano spre Beijing nu a fost rănit.

Şi tot marţi seară, un Boeing 767-300 al companiei American Airlines cu 206 persoane la bord, ce urma să ajungă la Zurich, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe aeroportul canadian „Halifax“, după un incendiu la sistemul electric dintr-o cabină de toaletă. O persoană a fost rănită în incident.

Săptămânalul german „Stern“ relatează că un avion al companiei germane Lufthansa a suferit turbulenţe puternice, iar un pasager a fost rănit, în timp ce aeronava survola aceeaşi zonă unde s-a produs accidentul fatal în care a fost implicat avionul Airbus al companiei Air France. Totul s-a petrecut cu doar 48 de ore înainte ca aeronava franceză să dispară definitiv de pe ecranele radarelor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite