Eroare de pilotaj, cauza probabilă a prăbuşirii Airbusului yemen A310

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eroare de pilotaj, cauza probabilă a prăbuşirii Airbusului yemen A310
Eroare de pilotaj, cauza probabilă a prăbuşirii Airbusului yemen A310

Statul francez pare să accepte din ce în ce mai mult ipoteza erorii de pilotaj în cazul prăbuşirii Airbusului A310 al companiei Yemenia, la 30 iunie, în Oceanul Indian, în apropiere de Insulele Comore, potrivit declarațiilor a doi oficiali francezi, relatează AFP.

Mai citește și:


"Se pare că a fost o eroare de pilotaj", a declarat cel de-al doilea oficial, după ce primul evocase şi el, la începutul săptămânii, aceeași ipoteză.

Starea avionului, care nu respecta normele europene de siguranţă, a fost avansată rapid ca ipoteză pentru a explica producerea catastrofei, însă deocamdată ancheta nu a validat această explicaţie.

Cauzele accidentului nu sunt nici la cest moment cunoscute în mod oficial.

Potrivit Biroului de Anchete şi Analize, cutiile negre ale aparatului Airbus A310 prăbușit în zona arhipelagului Comore se află în Franţa de la 31 august pentru a fi examinate. Cele două cutii negre ale aparatului au fost recuperate la sfârşitul lunii august.

Comisia de anchetă a accidentului, alcătuită din experţi comorieni, yemeniţi şi francezi, este condusă de autorităţile comoriene, cu sprijinul tehnic al Biroului de Anchete şi Analize, responsabil în Franţa cu investigarea accidentelor aeriene.

Avionul, care şi-a îmbarcat pasagerii în Sanaa, cu destinaţia Moroni, prin Djibouti, cu 153 persoane la bord, s-a prăbuşit lângă Insulee Comore, după ce a încercat fără succes să aterizeze.

"Avionul era la aproape 50 de metri de sol, se apropia de pistă, şi, în loc să intre pe pistă, a deviat şi a ieşit de pe axa pistei, îndreptându-se către mare. Aparatul a încercat o singură dată să se apropie, apoi a dispărut", a declarat un agent al poliţiei de frontieră imediat după prăbușirea din care numai adolescenta în vârstă de 13 ani, Bahia Bakari, a scăpat cu viaţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite