Ahmadinejad are probleme acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ahmadinejad  are probleme acasă
Ahmadinejad are probleme acasă

Alegerile au creat disensiuni în familia liderului de la Teheran. Preşedintele iranian este atacat dur de cuscrul său, Ahmed Khurshidi Azad, preşedintele Asociaţiei Gardienilor Revoluţiei Islamice, cândva unul dintre aliaţii săi politici. 

Nici nu s-au stins scandalurile alegerilor fraudate şi protestele opoziţiei iraniene, că o altă bătălie, legată tot de scrutin, s-a declanşat, de data aceasta chiar în casa preşedintelui Ahmadinejad.

Pentru a-şi consolida puterea, liderul de la Teheran a numit rude în fruntea unor importante organisme de stat. Însă, o asemenea strategie nu este întotdeauna lipsită de riscuri, scrie publicaţia „ Corriere della Sera“.

Ahmed Khurshidi Azad, preşedintele Asociaţiei Gardienilor Revoluţiei Islamice, structură care oferă sprijin rudelor victimelor din războiul iraniano-irakian, fusese unul dintre arhitecţii victoriei lui Ahmadinejad în 2005.

În august 2006, fiul său Mehdi s-a însurat cu fiica cea mai mare a preşedintelui Ahmadinejad.

Rufele murdare, spălate în public

Însă, atunci când Azad şi-a schimbat aliaţii politici, Mehdi a lansat critici la adresa tatălui său şi s-a plasat de partea socrului.

Tatăl nu a suportat un asemenea afront şi a iniţiat un atac împotriva cuscrului său, Ahmadinejad. Azad şi-a ales drept portavoce ziarul Etemad e-Melli, care aparţine reformistului Karrubi.

La rândul său, Mehdi s-a ridicat împotriva tatălui, declarând agenţiei de presă naţionale că părintele sau a căzut sub influenţa „unor oameni care se folosesc în interes propriu de divergenţele din familia preşedintelui“.

Azad şi-a ascuns mult timp supărarea, însă în cele din urmă a declarat că Ahmadinejad a avut o influenţă foarte proastă asupra fiului său, ce a făcut că acesta să-şi insulte propriul tată.

Un asemenea comportament este considerat un mare păcat în ţările musulmane, fiind la fel de grav ca hulirea lui Allah.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite