Ahmadinejad dispus să poarte un dialog cu Obama în faţa presei (Bloomberg)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ahmadinejad dispus să poarte un dialog cu Obama în faţa presei (Bloomberg)
Ahmadinejad dispus să poarte un dialog cu Obama în faţa presei (Bloomberg)

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat luni că dezbaterea problemei programului nuclear din Golful Persic a luat sfârşit şi el este dispus să discute cu Barack Obama o serie de subiecte internaţionale în faţa presei, relatează Bloomberg.

Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă la Teheran, Ahmadinejad a declarat că Iranul este gata să se implice în discuţii despre modul paşnic de utilizare a energiei nucleare penrtu alte ţări.

 "Am mai spus lucrul acesta încă din perioada administraţiei George W. Bush şi o repet. Suntem dispuşi să discutăm pe chestiuni internaţionale în faţa presei, ceea ce este cel mai bun mijloc de a rezolva problemele", a subliniat el.

Anterior, Ahmadinejad a declarat că Iranul este dispus la un dialog pe tema nuclearului într-un cadru "just şi logic" cu marile puteri din grupul 5 plus 1.

Grupul 5 plus 1 include membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate - SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie - şi Germania.

"Am propus un dialog într-un cadru logic şi just cu toate ţările, care să permită schimbarea lucrurilor", a spus el.

Programul nuclear iranian va fi în centrul reuniunii de toamnă a AIEA de săptămâna aceasta.Cei 35 de membri ai Consiliului de guvernatori ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică se reunesc de luni.

Statele Unite şi ceilalţi aliţi europeni suspectează Iranul de folosirea programului nuclear pentru dezviltarea de arme atomice. Iranul spune că tehnologia este folosită în scopuri paşnice.

Israelul a declarat luna trecută că aşteaptă măsuri concrete şi prompte pentru oprirea programului nuclear militar de la Teheran de la comunitatea internaţională, mai precizează Bloomberg.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite