Medvedev îi oferă ajutorul lui Ahmadinejad, după atentatul de ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medvedev îi oferă ajutorul lui Ahmadinejad, după atentatul de ieri
Medvedev îi oferă ajutorul lui Ahmadinejad, după atentatul de ieri

Preşedintele rus Dmitri Medvedev şi-a oferit astăzi ajutorul pentru omologul său iranian, Mahmoud Ahmadinejad, în "lupta împotriva terorismului şi extremismului", după un atentat soldat cu moartea a cel puţin 31 de persoane în sud-estul Iranului, relatează AFP.

"Lupta împotriva ameninţărilor legate de terorism şi extremism, de oriunde provin, necesită unirea forţelor tuturor ţărilor", a subliniat Medvedev într-un mesaj de condoleanţe adresat preşedintelui iranian şi dat publicităţii de Kremlin.

"Suntem dispuşi să cooperăm cu Republica islamică a Iranului în lupta împotriva acestor ameninţări", a adăugat el.

Medvedev a adăugat că a "aflat cu indignare" despre moartea a "zeci de militari şi de civili nevinovaţi" în atentat. "Condamn cu forţă această nouă crimă a extremiştilor şi sunt sigur că organizatorii şi executanţii său vor fi găsiţi şi judecaţi", a spus el.

Cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentatul sinucigaş de ieri, din sud-estul Iranului, la frontiera cu Pakistanul. Atacul a provocat moartea a şapte comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului, potrivit FARS. Printre aceştia se numără generalul Nour-Ali Shoushtari, adjunctul comandantului infanteriei Gardienilor Revoluţiei, şi generalul Rajab-Ali Mohammad-Zadeh, comandant pentru Sistan-Balouchistan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite