Khamenei îi ordonă lui Ahmadinejad să-l demită pe prim-vicepreşedintele iranian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Khamenei îi ordonă lui Ahmadinejad să-l demită pe prim-vicepreşedintele iranian
Khamenei îi ordonă lui Ahmadinejad să-l demită pe prim-vicepreşedintele iranian

Ayatollahul Ali Khamenei i-a ordonat preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad să-l demită pe Esfandiar Rahim Mashaie, a cărui numire în funcţia de prim-vicepreşedinte a atras criticile conservatorilor, informează AFP.

Mai citeşte şi:

Blocaj în Iran: Ahmadinejad îl sfidează pe liderul suprem
Ayatollahul Khamenei le cere iranienilor să recunoască realegerea lui Ahmadinejad

"Numirea lui Esfandiar Rahim Mashaie în funcţia de adjunct al preşedintelui contravine interesului dumneavoastră şi al Guvernului şi va provoca diviziunea şi frustrarea susţinătorilor"
, a avertizat Khamenei într-o scrisoare adresată lui Ahmadinejad şi citată de televiziunea iraniană. "Această numire trebuie anulată", a adăugat ghidul suprem în scrisoare, a cărei dată nu a fost precizată.

Numirea lui Rahim Mashaie, anunţată la 17 iulie, a provocat indignarea conservatorilor, care îl acuză pe acesta că a afirmat în iulie 2008 că Iranul este "prietenul poporului american şi al poporului israelian", declaraţii care contrastau cu atacurile verbale ale Teheranului la adresa Israelului.

În pofida criticilor din propria sa tabără, Ahmadinejad şi-a exprimat susţinerea faţă de prim-vicepreşedinte, care este şi cuscrul său, precizând că are "o mie de motive" pentru a simţi afecţiune faţă de acesta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite