Ahmadinejad şi-a numit cuscrul în funcţia de prim-vicepreşedinte al Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ahmadinejad şi-a numit cuscrul în funcţia de prim-vicepreşedinte al Iranului
Ahmadinejad şi-a numit cuscrul în funcţia de prim-vicepreşedinte al Iranului

Preşedintele Mahmoud Ahmadinejad l-a numit astăzi pe cuscrul său, Esfandiar Rahim Mashaie, foarte criticat pentru că a spus că Iranul este "prietenul poporului israelian", în funcţia de prim-vicepreşedinte, relatează AFP.

Esfandiar Rahim Mashaie, care a fost anterior vicepreşedinte pentru turism, îl înlocuieşte în funcţie pe Parviz Davudi.

Fiica lui Mashaie este căsătorită cu fiul preşedintelui Mahmoud Ahamdinejad.

Liderul de la Teheran a cerut ieri din nou Occidentului să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului şi a avertizat că viitorul său guvern va fi de "10 ori" mai dur decât precedentul, potrivit postului de televiziune în limba engleză PressTV.

Ahmadinejad a criticat din nou statele occidentale, care au criticat reprimarea manifestaţiilor în Iran, izbucnite după alegerile prezidenţiale, al căror rezultat este contestat.

În faţa unei mulţimi "imense" reunite la Mashhad, un oraş din nord-estul ţării, Ahmadinejad a afirmat că unele state au înfiinţat posturi de televiziune prin satelit pentru a submina Iranul.

Dacă vreo ţară va încerca să se amestece în Iran, republica islamică "va lovit atât de puternic agresorul, încât acesta va pleca pentru a se întoarce la el acasă", a ameninţat el.

Ahmadinejad a promis şi că guvernul pe care îl va forma va avea "de 10 ori" mai multă putere decât cabinetul actual. Structura noului guvern urmează să fie anunţată în august, iar şeful statului a vorbit de "schimbări considerabile" faţă de echipa precedentă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite