Întâlnire Medvedev- Ahmadinejad, săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Dmitri Medvedev se va întâlni, săptămâna viitoare, cu omologul său iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a anunţat duminică un responsabil cu rang înalt de la Kremlin, informează AFP. Anunţul vine în contextul controverselor care înconjoară realegerea liderului iranian ia amploare..

Medvedev va avea, de asemenea, discuţii cu preşedinţii afgan, Hamid Karzai, şi pakistanez, Asif Ali Zardari, a mai spus Serghei Prihodko, principalul consilier al Kremlinului pe probleme de politică externă.

Întâlnirile se vor derula cu ocazia a două summituri prevăzute luni şi marţi la Ekaterinburg, în Ural - summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS din care fac parte Rusia, China, Kazahstan, Uzbekistan, Tadjikistan şi Kîrgîzstan, precum şi India, Pakistan, Mongolia şi Iran, prezente în calitate de observatori); acest summit va fi urmat de cel al marilor ţări emergente din BRIC (Brazilia, Rusia, India, China).

Ahmadinejad şi Medvedev vor discuta despre "chestiunile legate de programul nuclear al Iranului şi despre necesitatea de a extinde cooperarea cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA)", a precizat consilierul. Cei doi lideri vor aborda, de asemenea, situaţia din Irak şi din Orientul Mijlociu în ansamblu.

Ahmadinejad a fost reales vineri cu o solidă majoritate, dar opozanţii săi şi guvernul american au emis dubii cu privire la legitimitatea votului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite