Băsescu: Au scăzut şansele pentru obţinerea portofoliului Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu: Au scăzut şansele pentru obţinerea portofoliului Agriculturii
Băsescu: Au scăzut şansele pentru obţinerea portofoliului Agriculturii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la expoziţia Indagra Farm, că şansele României la obţinerea postului de comisar european pentru agicultură au scăzut în lipsa unui ministru de externe.

"Sigur că mai avem şanse (la obţinerea postului de comisar european pentru agricultură, n.r.), însă ni le-am redus singuri neavând un ministru de externe. Pentru obţinerea acestui post aveam nevoie, totuşi, de o politică de alianţe", a declarat preşedintele Traian Băsescu la Indagra, expoziţie internaţională de echipamente şi produse din domeniul agriculturii şi zootehniei.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat astăzi Târgul de Turism al României şi Târgul Internaţional de Agricultură Indagra Farm din cadrul complexului expoziţional Romexpo din Capitală.

Guvernul l-a nominalizat, la 12 octombrie, pe Dacian Cioloş pentru funcţia de comisar european.

Băsescu: băncile au o poziţie în defavoarea agricultorilor

În cadrul unei emisiuni a postului public de televiziune, transmisă de la Indagra, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că băncile au o poziţie în defavoarea agricultorilor pentru că, deşi nu există riscul să piardă banii, nu le acordă credite pentru accesarea fondurilor europene.

"În momentul de faţă, eu consider că băncile au o poziţie în defavoarea beneficiarului din agricultură. Nu au nicio justificare, pentru că Guvernul a intervenit prin fondul de garantare. Nu au niciun risc să piardă banii. Va trebui să mai avem o ultimă discuţie cu băncile, să înţelegem foarte bine: vor să fie bănci în sistemul bancar românesc sau au cumva în vedere o frânare a dezvoltării României. Trebuie să ne spună deschis", a declarat Traian Băsescu.

El a apreciat că România are nevoie de o bancă agricolă, dar că "probabil" Guvernul va spijini CEC pentru a suplini lipsa unei astfel de instituţii de credit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite