Agricultorii vrânceni s-au înghesuit la programul "Fermierul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), Teodor Crăciun şi Dumitru Cosmescu, s-au întâlnit, ieri, la Focşani, cu circa 800 de agricultorii vrânceni,

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), Teodor Crăciun şi Dumitru Cosmescu, s-au întâlnit, ieri, la Focşani, cu circa 800 de agricultorii vrânceni, pentru a le prezenta avantajele programului "Fermierul".
La eveniment au participat şi reprezentanţii unei firme italiene care intenţionează să construiască în Vrancea o fabrică de conserve.Deoarece Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, care a găzduit întâlnirea, are o capacitate de 500 de locuri, mulţi agricultori au rămas afară. "Întâlnirea şi-a atins scopul. Agricultorii au fost puşi faţă în faţă cu firme de consultanţă care să îi ajute să întocmească proiecte.
A fost organizată şi o expoziţie de utilaje agricole pentru cei interesaţi", a precizat directorul Direcţiei Agricole Vrancea, Costică Neaţă. Potrivit sursei citate, la nivel de ţară, pentru programul "Fermierul" a fost alocată suma de 278.000 de euro, "iar noi vrem să aducem în Vrancea cât mai mulţi bani". Costică Neaţă a estimat că, până la sfârşitul anului, cel puţin 500 de agricultori vrânceni vor depune proiecte în cadrul acestui program. Până în prezent, la Direcţia Agricolă Vrancea au fost depuse 140 de proiecte în cadrul prgramului "Fermierul".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite