Aglomeraţie şi nervi la uşa Casei Judeţene de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţie şi nervi la uşa Casei Judeţene de Pensii
Aglomeraţie şi nervi la uşa Casei Judeţene de Pensii

Vârstnicii au venit în număr mare la ghişee pentru un loc în staţiune

Zeci de pensionari au înfruntat căldura şi au aşteptat astăzi să-şi primească biletele de tratament aferente perioadei în care ne aflăm. Pentru trimestrul al treilea al acestui an, numărul biletelor repartizate pensionarilor din Gorj este de 966, în timp ce numărul cererilor depuse pentru aceeaşi perioadă depăşeşte 3.000. w Nerezolvarea în totalitate a acestora a creat, cum era de aşteptat, un val de nemulţumiri în rândul pensionarilor, dar şi o atmosferă tensionată în interiorul instituţiei. „În anumite zile este imposibilă desfăşurarea activităţii în condiţii normale“, precizează Dan Diaconescu, purtătorul de cuvânt al CJP Gorj.

Ar fi necesară suplimentarea locurilor

„Există persoane care sunt nemulţumite pe motiv că nu au primit bilet în perioada solicitată sau la hotelul dorit. Singura posibilitate de a rezolva  aceste cazuri ar fi aceea de a primi eventuale suplimentări de la Casa Naţională de Pensii pentru perioada următoare sau dacă anumite persoane renunţă la biletele pe care deja le au“, menţionează reprezentantul CJP.
Pensionarii, în tot acest timp, speră şi aşteaptă să obţină un bilet într-o staţiune de tratament. Maria Buzatu, de 68 de ani, ne spune că de cinci ani se duce la Olăneşti şi vrea să meargă şi în această vară pentru a se trata la rinichi. „Nu am o pensie mare, dar trebuie să mă duc la tratament. Stau pe la uşă de două ore ca să iau biletul, dar nu stiu de ce durează aşa de mult“, spune femeia. „Ne ţin pe la uşă cam mult. Nu au decât un birou la care se eliberează biletele şi stăm de două ore pe aici. Măcar să ne dea nişte scaune sau bănci să stăm pe ele că suntem bătrâni şi nu putem sta în picioare pe căldura asta“, se plânge şi Petre Purcaru, un pensionar de 72 ani.

Cele mai solicitate staţiuni sunt Herculane şi Olăneşti, acestea fiind şi cele mai apropiate de judeţul Gorj. La fel de căutate sunt însă şi Govora, Călimăneşti-Căciulata, Felix sau Covasna. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Gorj, aceeaşi situaţie există şi în alte judeţe ale ţării unde biletele alocate sunt puţine, iar numărul lor scade de la an la an.

În ordinea depunerii cererilor

Perioada de vară este cea mai dificilă pentru funcţionarii casei, deoarece o bună parte din bilete sunt repartizate direcţiilor judeţene de muncă în vederea distribuirii către bugetari ca bilete de odihnă. Pentru cele de tratament, singurele criterii de departajare sunt ordinea în care sunt depuse cererile şi existenţa unei afecţiuni de care suferă persoana care solicită un astfel de bilet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite