Aghiotantul Fuhrerului: ''Eram convins că Hitler era un geniu''

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Memoriile ultimului aghiotant SS al lui Adolf Hitler vor fi făcute publice în curând, fapt care, spun istoricii, ar înlătura orice urmă de îndoială privind implicarea liderului în organizarea Holocaustului. Darges a fost ultimul supravieţuitor din cercul apropiat al lui Hitler şi a fost prezent la toate conferinţele majore, întâlniri sociale şi anunţuri politice ale liderului nazist timp de patru ani.

Citiţi şi:


Fritz Darges
a murit săptămâna trecută la vârsta de 96 de ani lăsând în urmă instrucţiuni pentru manuscrisul său în care povesteşte despre perioada petrecută alături de Fuhrer, ca acesta să fie publicat imediat după moartea sa, scrie The Telegraph.

Experţii spun că memoriile acestui om care ţinea legătura directă cu SS-ul vor scoate la iveală adevăratele cauze ale Holocaustului şi vor desfiinţa afirmaţiile revizioniştilor care argumentau că Hitler nu avea nicio idee despre programul de exterminare a evreilor. Istoricii de stânga susţin că planul de a ucide şase milioane de evrei a fost iniţiat de lideul SS Heinrich Himmler.

Pe de altă parte, majoritatea istoricilor cred că este imposibil ca Hitler să nu fi dat directive verbale despre genocid atunci când Darges se afla în prezenţa lui. Alte persoane din jurul lui Hitler, precum ministrul Armamentului, Albert Speer, şi şeful propagandei naziste, Josef Goebbels, ale căror jurnalele le-au fost publicate după război,  susţin că nu au auzit niciun ordin al lui Hitler legat de "Soluţia Finală".

"Eram convins că Hitler era un geniu"

Darges a murit sâmbătă crezând în continuare că omul care a generat Holocaustul evreilor este "cel mai mare om care a trăit vreodată". Memoriile sale vor fi publicate acum, după cum se specifică în testamentul său.

Darges se pregatea sa devină funcţionar în comerţul exterior, dar a aderat la SS, în aprilie 1933. Dorinţa pe care a arătat-o pentru partidul lui Hitler l-a scos în evidenţă rapid şi în 1936 a devenit aghiotant şef al lui Martin Bormann, puternicul secretar al lui Hitler.

"L-am întâlnit prima dată pe Fuhrer la Nuremberg în 1934", a spus bătrânul cu puţin timp înainte de moartea sa. În 1940 a fost promovat în echipa liderului nazist, după ce a servit SS în divizia din Rusia şi Franţa. A fost ridicat la rangul de Locotenent Colonel şi a fost decorat cu cea mai înaltă distincţie Crucea Cavalerilor.  "Trebuia să am grijă de toate finanţele lor atunci când plecam în Italia împreună. Aveam impresia că sora Evei Braun era interesată de mine, dar nu credeam că aş fi putut ajunge vreodată cumnatul lui Hitler"

"Ca aghiotant al lui Fuhrer eram responsabil pentru programul zilnic al lui. Trebuia să fiu şi eram de fiecare dată alături de el, la orice conferinţă, la şedinţele de război", a declarat el. "Trebuie să recunosc, eram convins că era un geniu", a conchis bătrânul.

Hitler l-a trimis pe front din cauza unei muşte

Dar Darges a judecat greşit atitudinea caldă pe care Fuhrer o afişa, astfel că într-o conferinţă la Rastenburg, din18 iulie 1944, cu două zile inainte de atentatul cu bombă care era să-l ucidă pe Hitler, o muscă a pătruns în sală, aşezându-se pe umărul lui Hitler şi pe harta din faţa sa în mai multe rânduri.

Iritat, Hitler i-a ordonat lui Darges să înlăture neplăcerea. Aghiotantul i-a sugerat mai mult în glumă, că fiind vorba de un "dăunător zburător", de el ar trebui să se ocupe colegul Luftwaffe, Nicolaus von Below.

Înfuriat, Hitler l-a concediat pe Darges pe loc, ţipând la el: "Pleci pe frontul de est". Şi-aşa a fost trimis pe câmpul de luptă.

Dar în ciuda sfârşitului dramatic al anilor în care l-a servit pe Hitler, fostul aghiotant nu-i aduce niciun reproş liderului său.

"Cu toţii am visat la un imperiu german mai puternic. Pentru asta l-am servit şi aş mai face-o încă o dată", a spus omul care şi-a făcut o carieră din vânzarea de maşini după încheierea războiului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite