Zborurile România - SUA, supravegheate de ofiţeri SRI înarmaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avioanele civile care efectuează zboruri între România şi SUA vor avea la bord ofiţeri de securitate înarmaţi.

Această prevedere este inclusă într-un Memorandum semnat ieri la Bucureşti de directorul SRI, George Maior, şi de Richard Stein, consilier executiv al Biroului pentru Programul „Federal Air Marshals" din cadrul Administraţiei pentru Securitatea Transporturilor din SUA.

Mai citiţi şi:

VIDEO Aeroporturile lumii: de la piste situate între prăpăstii, la aterizări pe plajă!

Blue Air cere ajutor CE şi Guvernului, după ce a pierdut 2,5 milioane de euro cât a fost închis spaţiul aerian

Semnarea Memorandumului a fost una dintre condiţiile cerute de partea americană pentru a include România în programul Visa Waiver (ridicarea obligativităţii vizei pentru românii care călătoresc în SUA). Alte condiţii sunt emiterea de paşapoarte electronice şi raportarea către Interpol a oricărui paşaport pierdut.

Cursele TAROM vor fi protejate de membrii unui detaşament special creat la Brigada Antiteroristă a SRI. Ofiţerii acestuia au început deja pregătirea specifică în România. Avioanele americane care zboară spre România vor avea la bord agenţi americani, aşa-numiţii „Federal Air Marshals", care asigură protecţia tuturor aeronavelor civile ale SUA.

Directorul SRI a declarat că în acest moment nu există zboruri directe între România şi SUA, dar ele vor fi reluate în toamna acestui an sau în primăvara anului 2011.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite