Peste 1 milion de oameni au fugit din Africa centrală şi de est în ultimele 6 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1 milion de oameni au fugit din Africa centrală şi de est în ultimele 6 luni
Peste 1 milion de oameni au fugit din Africa centrală şi de est în ultimele 6 luni

Peste un milion de persoane au fost nevoite să fugă de violenţa din Africa centrală şi de est în ultimele şase luni, ceea ce ridică la peste zece milioane numărul persoanelor deplasate din regiune, potrivit unui raport al Naţiunilor Unite publicat marţi, preluat de AFP.

"La sfârşitul lui septembrie 2009, exista un total de 10,18 milioane de persoane deplasate din 10 din cele 18 ţări din Africa centrală şi de est", a precizat pentru jurnalişti purtătoarea de cuvânt a Biroului Naţiunilor Unite pentru Afaceri Umanitare Elizabeth Byrs cu ocazia prezentării raportului.

"Aceasta reprezintă o creştere cu puţin peste un milion a numărului de deplasaţi în ultimele şase luni", a adăugat ea.

Recrudescenţa confruntărilor din provinciile Kivu de Sud şi Kivu de Nord din Republica Democrată Congo se află la originea unei foarte mari părţi a acestor noi cazuri de deplasaţi, potrivit ONU. "RDC a înregistrat o creştere de 779.000 de noi cazuri de deplasări interne în cursul ultimelor şase luni", a precizat dna Byrs, adăugând că numărul persoanelor deplasate care trăiesc în această ţară atinge în prezent 2,12 milioane.

Escaladarea violenţelor din Somalia şi Sudan, ţări ce numără 1,55 şi respectiv 4 milioane de deplasaţi, este şi ea una dintre principalele cauze ale creşterii recente a mişcărilor forţate de populaţie. Conflictele din Africa centrală şi de est îi împing de asemenea pe oameni să fugă din ţara natală, numărul refugiaţilor din regiune crescând cu 5.061 persoane între martie şi septembrie şi ajungând la 1,875 de milioane, conform raportului OCHA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite