Aflat la Cotroceni, preşedintele maltez a confundat România cu Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Abela, preşedintele republicii Malta
George Abela, preşedintele republicii Malta

Preşedintele Republicii Malta, George Abela, a confundat România cu Bulgaria, în timpul discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu, purtate la Palatul Cotroceni.

"Ambele ţări sunt situate strategic, noi în Mediterană, în extremitatea sudică a Uniunii Europene, Bulgaria (referindu-se la România - n.r.) în partea de est, şi putem împărtăşi experienţa, ne putem ajuta reciproc, pentru ca investitorii să poată veni în Malta, iar oamenii de afaceri maltezi să vină aici şi să ofere şi să înveţe din experienţa României, dar şi din ţările vecine României: Ucraina, Bulgaria, Ungaria.

Acestea sunt totodată oportunităţi de investiţii. Şi, de asemenea, românii pot profita de oportunităţile de investiţii din Malta, dar şi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu", a spus, în limba engleză, George Abela, potrivit Mediafax.

El a mai spus că Traian Băsescu i-a oferit, în timpul convorbirilor oficiale, o perspectivă asupra a două probleme specifice cu care România se confruntă în interiorul Uniunii Europene: aspiraţia României de a adera la Spaţiul Schengen şi problema legată de cetăţenii romi.

"Referitor la chestiunea Schengen, l-am asigurat pe domnul preşedinte că cele două chestiuni, cea legată de Spaţiul Schengen şi cea legată de minoritatea romă, sunt separate. Trebuie să fim foarte atenţi, ca state membre ale Uniunii Europene, să evităm crearea unor precedente periculoase. Avem o tradiţie puternică de cooperare strânsă cu România, la nivel bilateral, multilateral şi regional", a adăugat Abela

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite