Află care sunt criteriile de disponibilizare în Ministerul Administraţiei şi Internelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a supus dezbaterii publice proiectul de hotărâre pentru stabilirea criteriilor de evaluare a personalului MAI. Se vor lua în calcul exclusiv situaţia personală şi profesională a acestuia, fără a se crea situaţii discriminatorii, informează Mediafax.

Vor fi luate în considerare cinci categorii de evaluare:

În categoria A intră criteriile referitoare la îndeplinirea condiţiilor legale pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, la situaţia menţinerii în activitate după împlinirea limitei de vârstă în gradul profesional sau militar, respectiv la situaţia personalului clasat "apt limitat"ori încadrat în gradul III de invaliditate.

În categoria B sunt cuprinse criteriile privind conduita personalului.

Categoria C vizează evaluarea modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu. În criteriile de evaluare intră absolvirea a cel puţin unui curs sau program de pregătire profesională în specialitatea postului ocupat, suplimentar faţă de cel prevăzut ca cerinţă minime în fişa postului.

Criteriile din categoria D au în vedere calificativele obţinute de angajaţi în ultimii trei ani de activitate în MAI şi se împart în funcţie de fiecare categorie de personal.

În categoria E intră criteriile privind situaţia socială, respectiv dacă angajatul are copii în întreţinere, este întreţinător unic de familie, are în întreţinere şi alte persoane pe lângă copii, este văduv sau divorţat şi are în îngrijire copii.

Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor a amânat disponibilizările stabilite iniţial pentru 1 aprilie, instituţia dispunând momentan de fonduri pentru a-şi plăti toţi angajaţii, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, citat de Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite