NATO: Este prematură discuţia despre trimiterea de întăriri în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chestiunea trimiterii unor posibile întăriri în Afganistan va fi abordată de ţările din cadrul NATO doar după încheierea dezbaterii în curs privind raportul comandantului-şef al forţelor internaţionale, potrivit purtătorului de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, transmite AFP.

Săptămâna trecută, ambasadorii celor 28 de ţări membre NATO au fost informaţi în legătură cu conţinutul raportului chiar de autorul acestuia, generalul Stanley McChrystal.

În textul de 66 de pagini, în care face prima evaluare strategică de la preluarea conducerii Forţei internaţionale, la 15 iunie, ofiţerul american apreciază că operaţiunea din Afganistan "a fost şi continuă să fie lipsită de resurse".

Purtătorul de cuvânt al NATO nu a confirmat conţinutul raportului şi a declarat că: "Documentul face obiectul consultărilor între capitalele ţărilor membre. În următoarele zile, vom discuta raportul cu ţările care fac parte din ISAF şi nu sunt membre NATO".

Appathurai a insistat însă că aliaţii nu vor discuta despre trimiterea unor eventuale întăriri înainte de încheierea dezbaterilor asupra raportului întocmit de generalul McChrystal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite