Soldaţii germani din Afganistan au ucis doi civili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţii germani din Afganistan au ucis doi civili
Soldaţii germani din Afganistan au ucis doi civili

Soldaţi germani, aflaţi în Afganistan, au deschis focul duminică asupra unui vehicul care se îndrepta cu mare viteză spre una din poziţiile lor, şi au ucis doi civili afgani, rănind grav alţi doi, a anunţat Bundeswehr-ul într-un comunicat difuzat la Berlin.

La bordul vehiculului se aflau şase persoane, care nu au dat curs somaţiilor militarilor germani de a-şi opri maşina nici după focurile de avertisment trase în aer, a subliniat documentul. Soldaţii s-au considerat atacaţi şi au deschis focul asupra maşinii "în conformitate cu regulile în vigoare", afirmă Bundeswehr-ul, citat de Agerpres.

Un tânăr afgan a murit la faţa locului, iar altă persoană a murit mai târziu, în urma rănilor cauzate de soldaţii germani. Alte două persoane care se aflau în maşină au răni serioase, scrie The Herald Sun.

Germania dispune de circa 3.800 de soldaţi în cadrul Forţei internaţionale de asistenţă securităţii (ISAF) a NATO în Afganistan şi s-a angajat să le majoreze efectivul la 4.400 înainte de alegerile prezidenţiale afgane din august.

În total, 35 de soldaţi germani au fost ucişi în Afganistan de la începutul angajării Bundeswehr-ului în această ţară în 2002.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite