Situaţia militară din Afganistan, disperată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situaţia militară din Afganistan, disperată
Situaţia militară din Afganistan, disperată

Situaţia militară din Afganistan este "gravă şi disperată", a declarat comandantul contingentului canadian desfăşurat în această ţară, generalul Jonathan Vance, relatează AFP.

Într-un interviu pentru CBC, generalul Jonathan Vance a afirmat că unul dintre cele mai dificile aspecte ale misiunii ale este asigurarea unei bune comunicări cu afganii, dar şi informarea canadienilor. Un sondaj recent arată că 52% dintre canadieni dezaprobă misiunea militară canadiană din Afganistan, în cursul căreia 131 militari au murit, faţă de 33%, care sunt favorabili.

Citiţi şi:


"Nu putem face lumea să creadă că misiunea se desfăşoară mai bine decât în realitate: situaţia este gravă şi disperată, este o urgenţă majoră", a declarat Vance.

"Încerc să pun totul în context astfel încât oamenii, fie că aprobă sau nu prezenţa noastră acolo, să poată înţelege mai bine", a adăugat generalul, care conduce cei 2.800 de militari canadieni din regiunea Kandahar.

Începută în 2002, misiunea canadiană se va încheia în 2011, conform votului din Parlamentul canadian. Purtătorul de cuvânt al premierului a spus recent că unii militari vor rămâne în Afganistan şi după încheierea mandatului, dar numai pentru operaţiuni de formare sau reconstrucţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite