Militar român rănit în Afganistan, transferat la spitalul american din Ramstein

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militar român rănit în Afganistan, transferat la spitalul american din Ramstein
Militar român rănit în Afganistan, transferat la spitalul american din Ramstein

Unul dintre cei patru militari români care au fost răniţi miercuri în Afganistan va ajunge în această seară, cu un avion special, la spitalul militar american din Ramstein (Germania). Fruntaşul Emanuel Cornel Berdei, rănit la picior, fusese deja operat în spitalul din baza Lagman (Afganistan), iar în Germania va fi supus unor investigaţii suplimentare.

Citiţi şi:


Centrul medical Landstuhl de la Ramstein este specializat în tratarea şi recuperarea militarilor răniţi pe câmpurile de luptă din Afganistan şi Irak. Ceilalţi trei răniţi - plutonierul Dănuţ Buzatu, fruntaşul Ionuţ Dumbravă şi caporalul Ionuţ Bogdan Ciubotaru – au rămas în Afganistan şi sunt în curs de recuperare la subunităţile lor.


Cei patru luptători din Batalionul 280 Manevră au fost răniţi miercuri seară, în urma exploziei unei mine improvizate, în timp ce patrulau pe autostrada A1, dintre oraşele Kandahar şi Kabul. În momentul incidentului, militarii români se deplasau într-un automobil uşor blindat Humvee, de fabricaţie americană.

Maşina lor făcea parte dintr-o coloană de patru vehicule. Incidentul s-a produs la circa 70 de kilometri de localitatea Qalat. Imediat după explozie, răniţii au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman.

Batalionul 280 a fost trimis în Afganistan în luna iulie, pentru o perioadă de şase luni, şi este dislocat în provincia Zabul, cu baza în tabăra Lagman de la Qalat. Armata Română are în total în Afganistan 1045 de militari, dintre care peste 900 acţionează în cadrul Operaţiunii ISAF, condusă de NATO.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite