Germania: Prezenţa militară în Afganistan va fi prelungită cu un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul german al Angelei Merkel a decis miercuri să prelungească prezenţa militară din Afganistan cu un an, au anunţat surse guvernamentale citate de AFP.

Această decizie, care respectă acordul dintre conservatori şi liberali, trebuie aprobată de Parlament, care se va pronunţa în 13 decembrie.

Noua coaliţie guvernamentală, formată după legislativele din septembrie, a decis să menţină deocamdată plafonul maxim de 4.500 de soldaţi desfăşuraţi în Afganistan, unde 35 de militari din Bundeswehr au murit din 2001.

Berlinul nu intenţionează să reevalueze numărul de soldaţi desfăşuraţi pentru această misiune înainte de conferinţa internaţională pentru Afganistan de la începutul lui 2010, a anunţat Merkel într-un interviu.

De asemenea, un mandat aprobat de Parlament în luna iulie, privind trimiterea de soldaţi germani la bordul unor avioane-radar Awacs, pentru a ajuta la supravegherea spaţiului aerian afgan, nu va fi reînnoit, pentru că aparatele nu au putut fi desfăşurate, după ce Azerbaidjanul şi Turkmenistanul au refuzat să permită survolarea teritoriului lor.

De asemenea, Guvernul german s-a pronunţat în favoarea prelungirii cu şase luni a participării la Forţa Interimară a Naţiunilor Unite în Liban (FINUL).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite