Cinci persoane rănite după ce un cutremur de 6,2 grade s-a resimţit în Afganistan şi Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci persoane rănite după ce un cutremur de 6,2 grade s-a resimţit în Afganistan şi Pakistan
Cinci persoane rănite după ce un cutremur de 6,2 grade s-a resimţit în Afganistan şi Pakistan

Cinci persoane au fost rănite uşor în urma seismului cu magnitudinea 6,2 care s-a produs vineri la frontiera dintre nord-estul Afganistanului şi Pakistan, resimţit în ambele ţări, relatează AFP.

"Cinci persoane au fost rănite uşor la Dir şi la Swat", a declarat Javed Khan, un oficial din poliţia locală pakistaneză. "Dar, în ansamblu, nu există pagube enorme", a adăugat el.

Seismul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la ora locală 00.21 (joi, 22.51 ora României), în regiunea muntoasă Hindu-Kush, la o adâncime de 196 de kilometri, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS).

Epicentrul cutremurului a avut loc la 77 de kilometri sud-est de Faizabad, capitala provinciei afgane Badakhshan (nord-est), în apropiere de frontiera cu Tadjikistan şi Pakistan, la 115 kilometri nord-vest de Chitral (Pakistan).

Imobilele s-au zgâlţâit în capitala afgană, iar electricitatea s-a întrerupt în unele zone.

"A fost un seism important", a declarat Riaz Khan, un responsabil din agenţia meteorologică din Pakistan. "Cutremurul a fost resimţit practic în tot Pakistanul, în Cashmir şi în Afganistan", a precizat el. "Deocamdată nu avem nicio informaţie privind pierderi de vieţi omeneşti, dar ar putea exista pagube uşoare în zonele de frontieră dintre Pakistan şi Afganistan", a adăugat el.

Televiziunile pakistaneze au anunţat că în unele zone, oameni panicaţi au ieşit în grabă din case.

Nordul Afganistanului şi Pakistanul sunt zone afectate în mod frecvent de seisme, produse în zona Hindu-Kush, unde se întâlnesc plăcile eurasiană şi indiană. În octombrie 2005, un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a soldat cu 74.000 de morţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite