Stănişoară: Misiunea românească din Afganistan va continua şi în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stănişoară: Misiunea românească din Afganistan va continua şi în 2010
Stănişoară: Misiunea românească din Afganistan va continua şi în 2010

Ministrul Mihai Stănişoară a declarat, astăzi, într-un interviu pentru NewsIn, că misiunea românească din Afganistan va continua în anul următor, că militarii români vor acorda sprijin şi la turul doi al alegerilor din zonă şi că bugetul cerut pentru MApN este cu 70% mai mare faţă de 2009.

"Misiunea românească din Afganistan va continua şi în anul următor. Suntem acolo şi aşa cum am promis ne vom respecta angajamentele şi, atâta timp cât va fi nevoie de prezenţa noastră acolo, vom rămâne. Nu am luat o decizie în privinţa creşterii numărului militarilor, totul va depinde de noile misiuni pe care le vom avea de îndeplinit".

Întrebat care sunt previziunile bugetare în legătură cu Ministerul Apărării pentru anul 2010, Stănişoară a afirmat că au cerut un buget cu circa 70% mai mare decât cel din acest an.

"Deocamdată nu pot să vă spun, pentru că nu s-a finalizat discuţia pe acest subiect, însă ceea ce pot să transmit este că noi am cerut un buget cu circa 70% mai mare faţă de anul acesta, din care o mare parte se va duce pe înzestrare. Acest procent reprezintă aproximativ 10 miliarde de lei".

"În legătură cu sporurile militarilor pe care am promis că le vom plăti până la sfârşitul anului, am făcut demersuri către ministerul de Finanţe şi sperăm că ele vor fi încununate de succes", a mai spus ministrul Apărării.

În legătură cu legea privind concediul fără plată, Stănişoară a afirmat că în cazul în care va fi adoptată, sigur nu se va aplica şi militarilor din teatrele de operaţie externe.

"Deocamdată legea nu este în vigoare, este la Curtea Constituţională a României. Ceea ce este adevărat este că în Ministerul Apărării s-au pus în discuţie câteva scenarii de aplicare a legii, dar în ceea ce priveşte militarii aflaţi în misiune externă, respectiv în teatre de operaţii, cu siguranţă că ei vor fi exceptaţi de la această prevedere. Este practic şi imposibil să aplicăm pentru această categorie de militari prevederile legii. Dar să vedem că această lege va trece de CCR şi va fi adoptată şi apoi vom vedea".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite