MApN: Militarii români din Afganistan au asigurat necesarul de antigripale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii români dislocaţi în Afganistan şi în celelalte teatre de operaţii au asigurat necesarul de medicamente antivirale pentru combaterea gripei H1N1, a anunţat astăzi Ministerul Apărării Naţionale. În rândul militarilor din teatrele de operaţii nu a fost raportat niciun caz confirmat sau suspect de îmbolnăvire cu noul virus gripal.

Potrivit Ministerul Apărării Naţionale (MApN), militarii mai beneficiază de medicamente simptomatice antigripale şi dezinfectante necesare pentru desfăşurarea în siguranţă a misiunilor.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii va distribui dozele vaccinului gripal necesare pentru militarii români dislocaţi în zonele de conflict, în baza necesarului transmis de MApN.

România are dislocaţi în Afganistan peste 1.000 de militari, în misiunile ISAF (International Security Assistance Force) şi Enduring Freedom, informează Agerpres.

Autorităţile de la Kabul au declarat, la 2 noiembrie, stare de urgenţă sanitară în Afganistan pentru prevenirea răspândirii rapide a virusului H1N1 şi au dispus închiderea şcolilor pentru trei săptămâni ca parte a măsurilor luate împotriva noului virus gripal, relatează Reuters.

Potrivit Associated Press, sute de militari afgani, precum şi din cadrul forţei internaţionale din Afganistan, se confruntă cu problema contaminării cu virusul noii gripe, pe lângă cea a combaterii insurgenţilor.

Ministerul afgan al Sănătăţii publice a anunţat, la 9 noiembrie, că 710 din cele 779 de cazuri de contaminare cu (A)H1N1 raportate de la începutul lunii iulie au fost în rândul afganilor, al trupelor americane şi italiene. Au murit 11 afgani, între care şi un soldat, din cauza virusului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite