Karzai promite că va eradica corupţia din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karzai promite că va eradica corupţia din Afganistan
Karzai promite că va eradica corupţia din Afganistan

Preşedintele afgan Hamid Karzai, declarat învingător al alegerilor prezidenţiale, a promis  marţi că noul guvern va eradica corupţia, la prezentarea programului său pentru următorii cinci ani de guvernare, transmite AFP.

Sub presiunile venite din partea preşedintelui american Barack Obama de a combate corupţia şi din partea liderilor lumii în vederea unificării naţiunii, Karzai a promis, cu ocazia primului său discurs de când a fost declarat preşedinte, că va face tot posibilul pentru a rezolva aceste puncte cheie.

Preşedintele afgan a făcut apel marţi la "fraţii săi talibani" să revină în Afganistan, în cadrul primei sale declaraţii publice de la anunţarea realegerii sale, în urmă cu o zi.

Mai citiţi şi:


Vom încerca să instaurăm pacea în întreaga ţară cât mai repede posibil. Facem apel la fraţii noştri talibani să revină în Afganistan şi, în acest sens, solicităm sprjinul şi cooperarea comunităţii internaţionale, a afirmat Hamid Karzai.

Pprincipalii lideri talibani sunt refugiaţi în Pakistanul vecin, în opinia Kabulului. Pacea va fi posibilă când toţi afganii vor fi uniţi şi vor vorbi cu o singură voce, conlucrând pentru a constitui împreună un guvern de uniune care să îi reprezinte pe toţi afganii, a continuat el.

Karzai le-a propus deja în mai multe rânduri mollahului Omar, liderul suprem al talibanilor, dar şi altor responsabili ai insurgenţilor să se alăture procesului politic, garantându-le chiar şi securitatea faţă de forţele internaţionale, însă în van.

Afganistanul se confruntă cu o insurecţie violentă a talibanilor, alungaţi de la putere la finele lui 2001, în pofida prezenţei în ţară a 100.000 de trupe străine.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite