Fraudă la alegerile din Afganistan în favoarea lui Karzai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraudă la alegerile din Afganistan în favoarea lui Karzai
Fraudă la alegerile din Afganistan în favoarea lui Karzai

Susţinătorii preşedintelui Hamid Karzai au înregistrat înaintea alegerilor prezidenţiale din 20 august sute de birouri de vot fictive, unde apoi au fost numărate sute sau mii de buletine de vot în favoarea sa, a informat New York Times.

Potrivit cotidianului, s-au înregistrat cel puţin 800 de astfel de false birouri de vot ce nu există decât pe hârtie.

Angajaţi locali au spus că sute sau chiar mii de voturi în favoarea lui Karzai au fost numărate în fiecare dintre aceste birouri.

"Credem că circa 15% dintre birourile de vot nu au fost de fapt deschise în ziua alegerilor", a spus un diplomat occidental. "Însă mii de buletine de vot au fost înregistrate acolo în favoarea lui Karzai", a subliniat el.

Susţinătorii lui Karzai au preluat controlul asupora a circa 800 de birouri de vot reale pentru înregistrarea frauduloasă a mii de voturi pentru preşedinte, potrivit cotidianului.

Rezultatul este că în unele provincii voturile pentru Karzai ar putea fi de zece ori mai multe decât numărul celor care au votat de fapt.

Comisia electorală a anunţat că preşedintele rămâne pe primul loc, cu 48,6% din voturi, după numărarea a peste 74% dintre buletinele de vot.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite