Doi militari rămân internaţi în spital după explozia din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi militari rămân internaţi în spital după explozia din Afganistan
Doi militari rămân internaţi în spital după explozia din Afganistan

Starea militarilor răniţi acum două zile în Afganistan este bună, ne-a informat, ieri, Ministerul român al Apărării. Plutonierul Dănuţ Buzatu şi fruntaşul Ionuţ Dumbravă au fost deja externaţi şi se află la recuperare la subunităţile lor.

Mai citeşte şi:
Doi militari români au fost răniţi în Afganistan
Baza militară română atacată în Afganistan: doi răniţi
Din 2003 până în prezent, 11 militari români au murit şi peste 32 au fost răniţi în Afganistan. Vezi aici lista militarilor români morţi şi răniţi în Afganistan.

Fruntaşul Cornel Berdei a fost operat şi ar putea fi transferat la spitalul american din Kandahar, iar caporalul Bogdan Ciubotaru este internat la spitalul din baza Lagman.

Cei patru luptători din Batalionul 280 Manevră au fost răniţi miercuri seară, în urma exploziei unei mine improvizate, în timp ce patrulau pe autostrada A1, dintre oraşele Kandahar şi Kabul.

În momentul incidentului, militarii români se deplasau într-un automobil uşor blindat Humvee, aflat într-o coloană de patru vehicule, la circa 70 de kilometri de Qalat. Imediat după explozie, răniţii au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman.

Batalionul 280 a fost trimis în Afganistan în luna iulie şi este dislocat în provincia Zabul, cu baza în tabăra Lagman de la Qalat. Armata Română are în total în Afganistan 1045 de militari, dintre care peste 900 acţionează în cadrul Operaţiunii ISAF, condusă de NATO. În Afganistan au murit până acum 11 militari români, iar alţi 42 au fost răniţi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite