Americanii se opun războiului din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Americanii se opun războiului din Afganistan
Americanii se opun războiului din Afganistan

Aproape şase americani din zece se opun războiului din Afganistan, potrivit unui sondaj publicat marţi, în condiţiile în care luna august, care tocmai s-a încheiat, a fost cea mai sângeroasă pentru trupele americane din această ţară din 2001 încoace, relatează AFP.

Potrivit sondajului pentru CNN, 57% dintre americani se opun războiului din Afganistan, faţă de 54% în urmă cu o lună, 48% în mai şi 46% în aprilie. Numai 42% dintre respondenţi sunt favorabili, faţă de 41% luna trecută, 50% în mai şi 53% în aprilie.

62% dintre respondenţi spun că războiul nu este pe cale de a fi câştigat, faţă de 64% în februarie.

De asemenea, procentul persoanelor care cred că SUA nu pot câştiga acest război a crescut faţă de februarie, de la 35 la 40%.

49% dintre respondenţi aprobă acţiunea lui Barack Obama pe tema Afganistan, faţă de 67% în martie.

La modul general, nivelul de popularitate al lui Obama continuă să scadă, 53% aprobând acţiunea sa, faţă de 76% la începutul lunii februarie. 45% o dezaprobă, faţă de 23% în februarie.

Obama piede susţinere pe toate terenurile: în reforma de sănătate (44% îl susţin, faţă de 57% în martie), economie (49% îl susţin, faţă de 59% în martie) sau Afaceri externe (54% îl susţin, faţă de 66% în martie).

Potrivit CNN, pentru prima dată, o majoritate ( 53%) dintre independenţi dezaprobă acţiunea preşedintelui. El obţine susţinerea a nouă democraţi din zece şi a 15% dintre republicani.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1.010 adulţi americani.

Cu 51 de morţi, august a fost cea mai sângeroasă lună pentru armata americană din Afganistan din 2001 încoace.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite