Afaceristul Ştefan Rădulescu, cinci ani la închisoare în „procesul Tofan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul de zece ani, în instanţe, dintre oamenii de afaceri Gelu Tofan şi Ştefan Rădulescu, sentinţa de azi a Curţii de Apel Bucureşti îl trimite pe cel din urmă la închisoare pentru cinci ani.

Ancheta a început în urma unor plângeri penale făcute de Gelu Tofan, în care îşi acuza fostul asociat de faptul că i-a delapidat firma Rotrans, la care mai avea ca acţionari alte două firme, Danubiana şi Tofan Group.

Conform acuzaţiilor aduse, la data de 18 ianuarie 2002, în calitate de administrator unic al SC Tofan Trans SA, a emis în mod unilateral o hotărâre prin care a revocat confirmarea transmiterii dreptului de proprietate asupra unor actiuni nominative ale SC Tofan Trans SA. Astfel, a anulat certificatele de actionar ale SC Tofan Grup si SC Danubiana. Prin acest act unilateral, Radulescu s-a substituit în mod abuziv voinţei acţionarilor Tofan Trans, vătămând grav interesele acţionarilor Tofan Grup şi Danubiana, care şi-au pierdut dreptul de proprietate asupra acţiunilor deţinute la SC Tofan Trans. In acelasi dosar mai este cercetata si sotia sa, Mariana Radulescu, pentru complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri. Pentru aceleaşi fapte, Rădulescu a mai fost reţinut în 2004. El a mai fost anchetat şi pentru că ar fi comandat, în 2006, unui fost sportiv de performanţă, să-l asasineze pe Gelu Tofan. În acelaşi an, tofan a fost lovit cu o ranga în cap. Ancheta a fost închisa, pentru că presupusul agresor, Popa Claudiu Sorin, a murit. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite