Afacerişti din Bacău au păgubit statul cu peste 5,5 milioane RON

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii Financiare au reuşit să pună capăt unei afaceri ilegale cu uleiuri minerale. Prejudiciul adus statului român prin vânzarea uleiurilor minerale, de către o firmă din Bacău,

Comisarii Gărzii Financiare au reuşit să pună capăt unei afaceri ilegale cu uleiuri minerale. Prejudiciul adus statului român prin vânzarea uleiurilor minerale, de către o firmă din Bacău, ca şi combustibil pentru autovehicule, evitând astfel plata accizelor, depăşeşte 5,5 milioane RON.
Având în vedere că firma nu a putut fi găsită la sediul social declarat, este foarte probabil ca banii să nu mai poată fi recuperaţi niciodată. Dintr-un raport al Gărzii Financiare reiese că la SC Sand Construct SRL Bacău au existat operaţiuni de deturnare de la destinaţia legală a unor mari cantităţi de uleiuri minerale, în scopul eludării de la plata către bugetul de stat a obligaţiilor fiscale generate de comercializarea acestor produse sub formă de combustibili. Astfel, anchetatorii au constatat că, în perioada noiembrie 2005-februarie 2006, în calitate de utilizator final, acest agent economic a achiziţionat de la Rafinăria Vega-Ploieşti cantitatea totală de 1.453 tone produse petroliere neaccizate (white spirit, component DA, dilustar, uleiuri TE 6 şi TE 12 etc.), având o valoare totală de livrare de 3.684.382 RON. Din verificări se probează că SC Sand Construct SRL a deturnat uleiurile minerale de la destinaţia declarată, acestea fiind utilizate pentru contrafacerea şi comercializarea ilicită a unor amestecuri cu calităţi asemănătoare carburanţilor auto. Datele furnizate de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bacău au confirmat prejudiciul adus statului de către societatea verificată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite