Afaceri cu emisiile de bioxid de carbon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit normelor Uniunii Europene, marii poluatori cu bioxid de carbon au trebuit să solicite prin Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului cote de CO2.În urma acestor cereri, agenţii

Potrivit normelor Uniunii Europene, marii poluatori cu bioxid de carbon au trebuit să solicite prin Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului cote de CO2.
În urma acestor cereri, agenţii economici vor primi luna viitoare permise de a emite în atmosferă bioxid de carbon. Cu alte cuvinte, susţine conducerea Agenţei pentru Protecţia Mediului Mureş, e vorba de o poluare controlată şi negociată prin aceste permise. Partea interesantă este că fiecare permis, în valoare de câte o tonă de CO2, va putea fi comercializat, iar pe piaţa europeană preţul unui astfel de permis variază între 10 şi 30 de euro. În Mureş, judeţ aflat în primele 10 locuri din ţară la poluare cu bioxid de carbon, 14 agenţi economici au cerut deja aceste documentaţii, iar cantitatea solicitată se ridică la milioane de tone de bioxid de carbon, cele mai mari cantităţi fiind cerute de Termocentrala Iernut şi de Combinatul Azomureş. "1.000 de tone de CO2 înseamnă 1.000 de permise. Dacă iau măsuri şi reduc emisiile de bioxid de carbon, atunci voi putea să-mi comercializez surplusul, câştigând nişte bani frumoşi", a precizat Corneliu Botez.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite