Afacere de milioane în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii acestor localuri din Bacău spun că preţurile mici sunt antidotul problemelor financiare ale oamenilor.

Criza financiară, sperietoarea multor agenţi economici, îi ocoleşte deocamdată pe cei care şi-au orientat afacerile în domeniul alimentaţiei publice. Zilnic, sute de băcăuani prinşi cu treburile cotidiene iau masa la restaurantele cu autoservire. Afacerea devine profitabilă dacă un client lasă minim zece lei la casieria restaurantului pentru o porţie de mâncare. „Este mult mai convenabil să ne luăm mâncarea de aici. Este făcută ca la mama acasă şi ne scuteşte şi de timpul pierdut la bucătărie“, ne-a spus băcăuanca Maria Iorgu, clientă a unui restaurant de tip „împinge tava“ din oraş. Managerii unor astfel de restaurante spun că afacerea merge bine în continuare. Singurele condiţii care trebuie respectate pentru a nu intra în „virusul economic“, mai spun aceştia, sunt cele care ţin de calitatea mâncării şi de preţuri. „Am avut o uşoară scădere a numărului de clienţi în luna ianuarie, dar a fost perioada sărbătorilor. Cât timp nu creştem preţurile suntem optimişti şi credem că vom depăşi criza fără pierderi foarte mari“, ne-a spus Maria Nicolau, managerul unui local de acest tip. Singura problemă de care s-au lovit cei care administrează astfel de afaceri este cea a orelor de masă. Dacă înainte de criză băcăuanii erau obişnuiţi să i-a masa în jurul prânzului, acum aceştia preferă să vină la restaurant după ora 14.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite