Aeroportul Transilvania intră în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi şi până în 18 octombrie, Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureş este închis pentru lucrări de reabilitare. Consiliul Judeţean a anunţat că investiţiile aferente

Începând de astăzi şi până în 18 octombrie, Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureş este închis pentru lucrări de reabilitare. Consiliul Judeţean a anunţat că investiţiile aferente reabilitării se ridică la peste 12,4 milioane de lei.

Este vorba de modernizarea balizajului de pe suprafeţele de mişcare, reparaţii ale dalelor de beton, achiziţia unui degivror de aeronave, de echipamente de securitate aeroportuară, respectiv efectuarea de studii şi proiecte pentru pregătirea etapelor viitoare de dezvoltare şi solicitarea de fonduri UE. Majoritatea acestor activităţi sunt menite să contribuie la creşterea gradului de securitate şi siguranţă aeronautică.

Din programul de investiţii, până la finele anului 2008 mai sunt în derulare achiziţii şi lucrări de încă 11,8 milioane de lei care au necesitat studii şi proiecte pentru promovare. Scopul conducerii aeroportului târgumureşean este ca acesta să devină poarta aeriană principală de acces pentru judeţele Mureş, Bistriţa, Covasna şi Harghita.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite