Aeroportul din Bănie se modernizează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un an şi jumătate, aerogara va putea procesa 200 de pasageri pe oră

Potrivit directorului Aeroportului, Mircea Dumitru, Instrument Landing System (ILS) este un proiect în valoare de 2 milioane
de euro implementat de ROMATSA care va deveni funcţional până la sfârşitul lui iunie şi cu ajutorul căruia aeronavele vor putea ateriza şi în condiţii nefavorabile. „Am avut dimineţi încare aeroportul a fost închis pentru că nu se putea ateriza aici din cauza ceţii. Acum aerogara din Craiova va fi funcţională pe orice fel de vreme”, a spus azi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj Ion Prioteasa.

27 de firme sunt interesate să modernizeze aeroportul


Tot azi, autorităţile judeţene au prezentat noua pistă de aterizare-decolare a aeroportului, o investiţie de 2 milioane lei necesară aterizării şi decolării în siguranţă a avioanelor. Conducerea executivă a CJ Dolj susţine însă că acesta este doar începutul. Vineri se deschid la Craiova ofertele depuse de antreprenorii interesaţi de lucrările de modernizare plănuite la Aeroport, în valoare de 5 milioane euro.
Practic, autorităţile vor să extindă clădirile actuale, să le supraînalţe şi să includă aici şi alte funcţiuni pentru cei peste  20.000 de călători care tranzitează anual aeroportul din Bănie. 27 de firme au solicitat deja caietul de sarcini al licitaţiei care se  anunţă una strânsă. În paralel, firma de consultanţă Halcrow, cea care a câştigat licitaţia pentru realizarea masterplan-ului de la Aeroport, efectuează studii pentru a vedea care sunt obiectivele care urmează să fie construite în preajma aeroportului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite