Un avion cu 27 de pasageri la bord a fost nevoit să aterizeze pe Aeroportul din Arad din cauza unor defecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion al companiei Austrian Airlines, cu 27 de pasageri la bord, care trebuia să ajungă la Timişoara, a aterizat în cursul nopţii de miercuri spre joi pe Aeroportul din Arad. Radarul de bord s-a defectat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din timpul zborului şi astfel piloţii au considerat că cea mai bună opţiune este să aducă avionul pe aeroportul de la Arad.

De asemenea, un aparat de tip cargo, al companiei West Air Europe, nu a putut decola de pe Aeroportul din Arad, pentru a efectua o cursă spre Londra, tot din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, care i-a afectat aparatura de zbor.

În ambele cazuri, a fost vorba de descărcări electrice. Comandantul Aeroportului Internaţional Arad, Dan Bălăcel, a precizat, joi dimineaţa, că în ambele cazuri au fost sesizate probleme la radarele de la bordul avioanelor. „Avionul companiei Austrian Airlines efectua un zbor pe ruta Viena-Timişoara. Din cauza unor probleme tehnice la radarul de la bordul aparatului, apărute din cauza condiţiilor meteo, s-a luat decizia ca acesta să aterizeze la Arad. Piloţii au fost ajutaţi de la sol de operatorii din turnul de control, iar aterizarea s-a făcut fără probleme“, a declarat Dan Bălăcel, transmite corespondentul NewsIn.

Cei 27 de pasageri au fost transportaţi spre Timişoara cu autocare puse la dispoziţie de compania aeriană din Austria. Bălăcel a mai precizat că o echipă tehnică urmează că ajungă, în cursul zilei de joi, la Arad, pentru a remedia defecţiunile tehnice ale aparatului de zbor.

Conform conducerii aeroportului din Arad, avionul de timp cargo nu a putut decola, deoarece aparatul radar de la bordul aparatului de zbor s-a defectat, din cauza descărcărilor electrice din atmosferă. „Avionul transporta marfă care aparţine agenţilor economici din zona Aradului spre Londra. Piloţii au constatat o defecţiune tehnică şi au decis să numai decoleze. Urmează ca un alt avion să preia marfa şi să efectueze transportul spre Londra“, a menţionat comandantul Aeroportului Internaţional Arad.

Traficul aerian pe aeroportul arădean nu este afectat de cele două aparate de zbor, care se află staţionate pe platforma bazei aeriene.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite