CRONOLOGIE: Accidente - Aerodromul Clinceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Aerodromul "Aurel Vlaicu" din Clinceni au avut loc mai multe incidente aviatice:

3 iulie 2009. Un avion, ultra uşor, de antrenament, s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare, în apropierea aeroclubului Clinceni. Pilotul Mugurel Constantin Uta şi-a pierdut viaţa.

5 iunie 2009. Pe Aerodromul Clinceni a avut loc un accident aviatic în care comandantul aerodromului, Mihai Dobre Tone, si-a pierdut viaţa.

2 iulie 2007. La Aerodromul Clinceni, sergentul major Eugen Dan Bulac din cadrul Brigazii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române a murit în timpul unui exerciţiu de paraşutism, deoarece nu i s-a
deschis paraşuta.

4 martie 2007.
Un mecanic a fost grav rănit la braţ de elicea unui aparat de zbor pe care îl pregatea pentru un mitingul aviatic la Clinceni.

24 aprilie 2004. Un avion folosit la tractarea planoarelor a avut probleme la decolare şi s-a prăbuşit. La bord erau pilotul şi un însotitor, dar nu au fost răniţi.

8 mai 2002. Un avion de tip Extra 300 L, a fost cuprins de flăcări în timpul efectuării unor lucrări de întreţinere şi alimentare cu combustibil.

4 mai 2001.
Un avion tip Zlin 726 al Aeroclubului României s-a prabusit, la scurt timp după decolarea de pe aerodromul "Aurel Vlaicu" din Clinceni. În accident şi-ai pierdut viaţa cele două persoane care se aflau la bord.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite