Un marinar român s-a înecat în Marea Adriatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un marinar român s-a înecat în Marea Adriatică
Un marinar român s-a înecat în Marea Adriatică

Un marinar român, membru al echipajului navei Katarina, s-a înecat în Marea Adriatică, în largul coastei Croaţiei. Potrivit Federaţiei Internaţionale a Navigatorilor, a fost vorba de un accident. Românul s-a dezechilibrat şi a căzut în apă în timp ce efectua lucrări de întreţinere la bordul navei.

Reprezentantul în România al Federaţiei Internaţionale a Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a precizat că Marcel Surzeanu, de 52 de ani, originar din Constanţa, a căzut de la bordul vasului luni noapte, când nava a părăsit portul vecin Ploce.

Potrivit lui Mihălcioiu, bărbatul efectua lucrări de întreţinere la bordul navei. În momentul când a vrut să ducă scara la loc, s-a dezechilibrat şi a căzut în apă. Un coleg i-a aruncat un colac de salvare, dar, din cauza întunericului şi a condiţiilor meteo nefavorabile, marinarul nu l-a putut prinde şi s-a înecat.

Trupul neînsufleţit a fost adus la ţărm în cursul zilei de marţi, în apropiere de portul Trpanj, din Peninsula Peljesac.

Marinarul va fi repatriat în următoarele două zile, toate costurile urmând să fie suportate de către agenţia de crewing cu care s-a îmbarcat, care are sediul în Germania“, a precizat Mihălcioiu.

Marcel Surzeanu era afiliat la ITF şi familia sa va primi compensaţii băneşti pentru pierderea suferită. Potrivit ITF a declarat că familia marinarilor a fost informată despre accident.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite