Adrian Severin, din nou pe ringul DNA: europarlamentarul a fost invitat astăzi să dea explicaţii pentru contracte suspecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Severin, surprins de ziariştii de la „Sunday Times“ cu camera ascunsă cand accepta „Euroşpaga“
Adrian Severin, surprins de ziariştii de la „Sunday Times“ cu camera ascunsă cand accepta „Euroşpaga“

Europarlamentarul a ajuns astăzi din nou în faţa procurorilor, fiind citat în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

"Nu este absolut nimic în regulă. Este o speţă mai specialăm, nu despre acea înscenare a ziarişiltor britanici, ci de modul în care eu am gestionat bugetul meu de europarlamentar pentru a obţine servicii pentru mine. Nu vreau să intru în detalii. Este vorba despre nişte servicii de consultanţă", a declarat Severin în faţa jurnaliştilor.

În perioada 2007 – 2010, învinuitul Severin Adrian a folosit și a prezentat în Parlamentul European, documente, declarații false ori inexacte, contrar reglementărilor legale (art. 43 din Normele de aplicare a Statutului deputaților în Parlamentul European – Decizia Biroului din 19 mai 2008 și 09 iulie 2008). Documentele prezentate se referă la o serie de contracte de consultanță încheiate cu șase societăți comerciale românești, înființate anume cu scopul de a justifica prestări de servicii fictive, prin intermediul respectivelor contracte de consultanță. În felul acesta, învinuitul Severin Adrian a înlesnit unor persoane apropiate obținerea pe nedrept a sumei de 436.663 euro din bugetul Parlamentului European.

În 18 iulie 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

În 22 iulie 2011, procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar în 27 iulie 2011 anchetatorii au solicitat autorităţilor judiciare competente din Belgia şi Franţa, prin comisii rogatorii, efectuarea unor acte procesual penale necesare instrumentării cazului europarlamentarului Adrian Severin.

În primăvara anului trecut, reporterii de la Sunday Times au înregistrat o discuţie cu europarlamentarul Adrian Severin, în biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio în care eurodeputatul vorbeşte despre demersurile făcute pentru introducerea unui amendament la o directivă europeană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite