DNA s-a autosesizat în cazul Severin/ Europarlamentarul s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte al PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspectat că ar fi acceptat să primească bani pentru a schimba legi europene în dezavantajul cetăţenilor UE, europarlamentarul Adrian Severin a dat noi declaraţii, luni dimineaţă.

UPDATE ora 14:18 Liderul socialiştilor europeni, Martin Schultz, îşi va anunţa astăzi, la ora 15:30, La Bruxelles ce sancţiune politică i se va aplica europarlamentarului Adrian Severin 

UPDATE 14:10 Colegii europarlamentari ai lui Adrian Severin din grupul PSD se întâlnesc marţi la Bruxelles pentru a lua o decizie în privinţa acestuia. "Suntem nemulţumiţi de situaţia în care domnul Severin se află", a declarat pentru Adevărul Europa, şeful grupului PSD din PE, Cătălin Ivan.

UPDATE 14:07 Liderul grupului PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan: "Am mandat să cer Parlamentului European urgentarea anchetei în care scandalul in care este implicat Sevrin. Are o problema de integritate".

UPDATE 13:18 Adrian Severin s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte al PSD, până la clarificarea situaţiei.

"Decizia domnului Severin era absolut necesară şi cred că e cel mai bun lucru de făcut în acest moment", a declarat liderul social-democraţilor, Victor Ponta.

"Cred că a făcut ce trebuia să facă: să se suspende. În funcţie de rezultatul anchetei Parlamentului European voi lua şi alte decizii", a adăugat Ponta.

UPDATE 12:00 Liderul grupului socialiştilor din PE Martin Schulz a calificat acuzaţiile din The Sunday Times drept "extrem de grave", solicitând celor doi membri ai grupului, europarlamentarii Adrian Severin şi Zoran Thaler, să aibă o întâlnire cu el la Bruxelles

UPDATE 11:50 DNA se autosesizează în cazul lui Severin

Procurorii anticorupţie au luat act de articolele apărute în presa străină şi română şi s-au autosesizat în cazul eurodeputatului Adrian Severin.

El a negat acuzaţiile ce i se aduc, ţinând să precizeze că nu este corupt, ci mai degrabă incomod şi că Sunday Times este un ziar specializat în scandaluri

VIDEO VIDEO Detalii despre euro-şpaga de 100.000 € pe care ar fi pretins-o Adrian Severin de la jurnaliştii Sunday Times

"Nu sunt corupt, dar sunt foarte incomod şi probabil aşa voi rămâne. Nu a venit nimeni cu toate manoperele costisitoare ca să demonstreze că eu sunt corupt, ci au venit să scape de un om incomod. Sunt mulţi colegi de-ai mei care deja mi-au dat telefon, întrebându-mă de ce tocmai eu şi tot ei au dat acelaşi răspuns: eştri un om incomod, i-ai supărat", a spus Severin.

"Avem de-a face cu ziarul Sunday Times, un ziar specializat în producerea scandalurilor, care exprimă în permanenţă puncte de vedere eurosceptice şi care a încercat mereu să implice în tot felul de scandaluri membri ai Parlamentului European. Am o copie după pagina de web a acestei companii create de acest ziar, cu bani mulţi. Jurnalişti sub acoperire au venit luni de zile în PE. Au intrat acolo sub o identitate falsă. Mă intreb de ce atâţia bani pentru această operaţiune care din punct de vedere al dovezilor nu poate fi credibilă", a mai spus europarlamentarul.

Severin a mai subliniat că nu crede că este vorba de o încălcare a unor reguli în PE, dar că este pusă în discuţie credibilitatea sa. "Acesta este lucrul cel mai grav. Sentimentele mele acum sunt de extremă tristeţe şi de oarecare tulburare".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite