Adrian şi Mirel s-au înecat îmbrăţişaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian şi Mirel s-au înecat îmbrăţişaţi
Adrian şi Mirel s-au înecat îmbrăţişaţi

Iulian Asăvoaei a fost la un pas să se înece la Eforie Sud, alături de colegii săi de tabără, Adrian Roşu şi Mirel Enache. Iulian a povestit cum toţi trei au fost luaţi de curenţi. El a reuşit să se salveze numai după ce s-a smuls din braţele lui Mirel Enache.

Iulian Asăvoaei (14 ani) a povestit ieri ce s-a întâmplat sâmbătă după-amiază, ziua în care cei doi adolescenţi din judeţul Iaşi, aflaţi în tabără la Eforie Sud, s-au înecat.

După ce au jucat rugby pe plajă, alături de ceilalţi copii din grupul din judeţul Iaşi, Iulian, Adrian (13 ani) şi Mirel (14 ani) au cerut voie profesoarei supraveghetoare Elisabetei Mincior să facă baie în mare. Iulian spune că femeia nu i-a însoţit, fiind ocupată să facă nişte poze pe plajă. „Ne-a spus că putem intra în apă, dar numai până la genunchi, până va veni şi ea lângă noi”, a povestit adolescentul.

„Am rămas fără aer“

Cei trei elevi s-au aventurat în larg, chiar dacă Mirel, spune Iulian, nu ştia să înoate. Când au vrut să revină la mal, curenţii puternici i-au tras înapoi şi un val i-a acoperit.

„Adrian a reuşit să iasă la suprafaţă, aşa că eu l-am apucat pe Mirel de subsuori şi l-am împins în sus. Când am vrut să ies ca să iau şi eu aer, Mirel m-a prins cu o mână de gât, iar eu nu am mai putut ieşi la suprafaţă. Atunci m-am împins puternic în picioare şi am reuşit să mă eliberez, altfel mă trăgea în jos”, a povestit Iulian, care a văzut apoi cum Adrian se ducea la fund pentru că Mirel se agăţase de mijlocul lui. Băiatul a înotat la mal pentru a cere ajutor. Profesorii au alertat salvamarii, dar era deja prea târziu.

Ieri, Iulian a fost unul dintre zecile de săteni şi rude din Coropceni care l-au dus pe ultimul drum pe Adrian Roşu.

Şi Mirel Enache a ajuns ieri acasă, în satul Şerbeşti, după ce trupul lui a fost găsit de salvamari în cursul zilei de luni. Băiatul va fi înmormântat mâine, la prânz, chiar în biserica unde a slujit şi a cântat în cor timp de patru ani.

Potrivit comisarului-şef Adrian Rapotan de la Inspectoratul de Poliţie Constanţa, mâine vor fi făcute publice rezultatele anchetei în cazul înecului celor doi copii sub ochii profesorului supraveghetor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite